Web Analytics

Officieel leerbedrijf

Erkend Leerbedrijf

Om Leerlingen in je bedrijf te mogen begeleiden dient je bedrijf een erkend Leerbedrijf te zijn. NEWES is een erkend leerbedrijf. Leerlingen die stage lopen binnen een Leerbedrijf hebben de zekerheid dat zij in een veilige, leerzame en inspirerende omgeving het vak kunnen leren om zich zo verder te ontwikkelen tot professionals!

Rol van de Leermeester

Binnen het Leerbedrijf is er een belangrijke rol weggelegd voor de Leermeester. De Leermeester begeleidt de leerling in een essentieel onderdeel van de opleiding; Het leren in de praktijk. Als Leermeester ben je verantwoordelijk voor het overbrengen van je vakkennis en het begeleiden van de leerling in zijn ontwikkeling.

Stagiair

Stagiair aan het woord

“Hallo allemaal! Ik ben Niels ter Weele, 19 jaar, woon in Borne en de nieuwe stagiair per 1 februari jl. Ik zit inhet derde jaar van werktuigbouwkunde op Saxion in Enschede. Momenteel doe ik een zogeheten “Living Technology Project Semester”, een lange naam voor een bedrijfsopdracht die je met een groepje studenten uitvoert. Ons onderwerp is een Fabry-Pérot-interferometer, een variabel optisch filter waarmee je verschillende stoffen kunt onderscheiden door gebruik te maken van het feit dat elke stof een andere golflengte absorbeert. Dit project ligt mij niet zo, aangezien ik een ‘typische werktuigbouwkundige’ ben, die meer van ‘lompere’ machines en constructies houdt.

In eerste instantie was mijn opdracht het inrichten van een werkplaats waar voorbereidend werk gedaan kon worden, maar al redelijk snel werd duidelijk dat er meer behoefte was aan een opfrisbeurt voor het ketelmodel van Jens Jacobs, of beter nog, een geheel nieuw model. Dit is dan ook mijn stageopdracht geworden; het doel is dat er aan het eind van mijn stage (half juni) een nieuw ketelmodel staat, die groter, professioneler, illustratief beter, en bovendien veiliger dan het huidige model is, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden bij toekomstige ketelcursussen. Hierbij is Jens mijn begeleider.”

Full steam ahead!

Contact met NEWES

Wilt u op volle kracht vooruit? Met een frisse, innovatieve en flexibele partner die uw productie draaiende houdt en met u meedenkt? Eén telefoontje of e-mail is genoeg voor een persoonlijke afspraak