Web Analytics

QUOTATION ENGINEER

Vind jij het belangrijk om te werken bij een sociaal bedrijf met een goede werksfeer, korte communicatielijnen en zoek je een dynamische functie in de techniek? Dan hebben wij een leuke functie voor je! NEWES (vestiging Barendrecht of Hengelo) is op zoek naar een Quotation Engineer.  

Wat houdt de functie in?
De lead nemen in diverse offerte-aanvragen en deze door de organisatie te begeleiden om te komen tot een aanbieding zonder “losse eindjes”. Daarbij heb je direct contact met onze engineering, inspectie en de kwaliteitsafdeling. Tevens wordt een gedegen samenwerking met onze leveranciers gevraagd om te komen tot een realistische kostprijs en levertermijn. Belangrijk daarbij is:

 • Je houdt hierbij altijd de wensen van de klant in de gaten en zorgt voor een goede aansluiting met onze interne mogelijkheden.
 • Je hebt regelmatig contact met de klant: je bent het interne -en externe aanspreekpunt voor RFQ trajecten, contracten, planningen en orderbevestigingen.
 • Aan de hand van de scope van de klant maak je een offerte op waarbij de randvoorwaarden, kwaliteit en kwantiteit duidelijk zijn omschreven en risico’s uitgesloten.
 • Hiervoor verzamel en begroot je uren en materialen aan de hand van voor handen zijnde aanvraagdocumenten van de klant in de vorm van schetsen en tekeningen. Je verzamelt technische informatie om een offerte naar behoren te kunnen omschrijven en begroten. Dit doe je met behulp van tabellen, historische gegevens, materiaalprijzen en transport- en verpakkingskosten.
 • Daarbij initieer je een integraal overleg met verschillende disciplines (QC, Procurement en Project Management) om te komen tot een complete aanbieding en er draagvlak wordt gecreëerd bij diezelfde disciplines
 • Ook werk je nauw samen met onze uitvoerende teams in het veld zoals werkvoorbereiding, uitvoerders, planning en uiteraard de met projectleiders.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring ga je de offerte zelfstandig of gezamenlijk met een accountverantwoordelijke opvolgen en motiveren bij bestaande en potentiële klanten.


Wat vragen we van je?
Je hebt een goed technisch inzicht en oplossend vermogen. Je bent klant- en servicegericht ingesteld, je werkt nauwkeurig en je hebt een goed contractueel inzicht.   

Je beschikt minimaal over de volgende functie-eisen:

 • MTS++/HTS werktuigbouwkunde, energietechniek of technische bedrijfskunde (of gelijkwaardig).
 • Minamaal twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie en bent toe aan een volgende stap in je loopbaan;
 • Je bent kritisch, doortastend en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je hebt zowel interesse in techniek als commercie;


Wat bieden we je?
Een bedrijf waar de mens centraal staat! Daarnaast is dit een uitdagende en afwisselende functie bij een gezond bedrijf met groeipotentieel en kansen om jezelf te ontwikkelen. NEWES heeft een ‘platte organisatiestructuur’ en plezier in je werk is fundamenteel. Je krijgt de ruimte en we helpen elkaar, we doen het samen!

Meer informatie en sollicitatie?
Herken je jezelf in deze vacature, spreekt de functie je aan en werk je graag bij een dynamisch bedrijf? Stuur dan jouw motivatiebrief met CV naar onze HRM afdeling via emailadres: HRM@newes.nl.

* Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Full steam ahead!

Contact met NEWES

Wilt u op volle kracht vooruit? Met een frisse, innovatieve en flexibele partner die uw productie draaiende houdt en met u meedenkt? Eén telefoontje of e-mail is genoeg voor een persoonlijke afspraak